2008-03-17

Sjokoladekake i langpanne

Denne oppskriften fant jeg på et mamma-forum da jeg skulle lage kake til 2-års-dagen til Einar. Det ble gjort et kraftig innhugg, men noen rester ble det allikevel anledning til å fryse ned etterpå. Kaka var like god etter en runde i fryseren.

Kake:

200 g margarin
3 egg
4 dl sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
2,5 dl seterrømme

Smelt og avkjøl margarin.

Ta litt av margarinen og smør formen du skal bruke. Kle den i tillegg med bakepapir (det limer seg fast i smøret og gjør alt lettere).

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i margarinen. Sikt på mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Rør rømmen inn.

Hell røren i langpannen. Steik midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader. Avkjøl kaken i formen.

Glasur (NB! kan med fordel dobles!):

3 dl. melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
3 ss smeltet smør
4 ss kruttsterk kaffe
kokosmasse eller hakkede mandler

Sikt sammen det tørre. Bland i smør og kaffe. Stryk over kaka og strø over kokos eller mandler.

Takk til "Idefix" som postet oppskriften!

P.S. Det hører med til historien at jeg rakk å bake denne kaka to ganger før gjestene kom. Første gang rakk nemlig Einar å skru litt på bryteren på komfyren uten at jeg la merke til det. Resultatet var at hele undersiden på kaka ble forkullet. Så da var det bare å røske ut innholdet og begynne forfra igjen!

Ingen kommentarer: