2008-12-25

Laks med chili, mango og tomat

Denne oppskriften har jeg laget noen ganger, men aldri fått lagt den på bloggen min. Nå måtte jeg bla nesten et år tilbake i mms-arkivet mitt for å finne den igjen, så jeg bestemte meg for å forevige den.

Anledningen er at vi skal lage ørret til middag i dag. Dessverre har vi hverken sitron, dill, ingefær, purre eller vårløk. så jeg klarer ikke helt å forestille meg det. Hvis noen har erfaring med hvordan lage god ørret uten å ha så mye som en flaske sitronessens innen rekkevidde, tar jeg gjerne imot tips. Til nå har vi følgende teori: Rødløk skal erstatte vårløk/purre. Agurkskiver i eddik skal erstatte sitron...

Men her er i hvert fall hva vi kunne laget hvis vi hadde hatt purre, chilisaus, sitron og mer en én tomat:

1-2 kg laksefilet
1/2 ts salt
3 ss Chilisaus (thai sweet chilisauce)
3 ss Mango-chutney
Masse finhakka purre
Masse hakka ferske tomater
Sitronbåter
Rømme el. creme fraiche

Strø salt på laksen.
Smør på chilisaus og chutney.
Dryss over purre og tomat.

Pakk inn i folie og steik ved 200 grader ca 1/2 time. Sjekk om fisken virker ferdig. Den tåler godt å stå i ovnen en stund etter at den er ferdig. Ha på sitronbåter ved servering.

Server med rømme, eller lag en rømmesaus til.

Poteter er også godt tilbehør, men p.g.a. all purren og tomaten trenger man egentlig ikke noe særlig mer grønsaker til.

Ingen kommentarer: