2008-07-18

Machu Picchu - del 2

Som tidligere skrevet, ble vi altsa vekket kl 04:00 pa onsdag. Det var en spennende tur i totalt morke med hodelykter - og for a gjore det ekstra vanskelig var det i tillegg take, som gjorde sikten enda darligere. Etter hvert begynte det imidlertid a lysne, og vi spurtet avgarde for a rekke fram til solporten, for a se solen sta opp over Machu Picchu.

Vi ble imidlertid skuffet, for dalen og fjellsidene var fullstendig dekket av take - bare fjelltoppene stakk opp. Sa etter a ha ventet en stund gav vi opp og beveget oss lenger nedover stien. Endelig dukket de forste bygningene fram fra taken! Etter hvert lettet taken, og ved 12-tiden var det stralende solskinn og ikke et spor av det dystre varet som forst hadde mott oss.

Det var fantastisk a fa se alle ruinene og forestille seg hvordan byen en gang hadde sett ut. Machu Picchu ble ikke oppdaget for begynnelsen av 1900-tallet, sa spanjolene rakk ikke a rasere byen slik de gjorde med alle de andre Inka-byene de kom over. Her var det kun vegetasjonen som hadde sluppet til for a odelegge, men selv 500 ar med skog har gjort forbausende lite skade pa de flotte tempelbygningene. Inkaene hadde rett og slett bygd solid! Alle veggene vender skratt innover, for a beskytte mot jordskjelv, og steinene, spesielt i de fine tempelbygningene er noye tilpasset hverandre sa de danner et vakkert puslespill.

Selvfolgelig la mobilkameraet igjen ved inngangen, sa det ble darlig med blog-bilder denne gangen ogsa. Og dertil gikk vi tom for batteri pa det store kameraet, sa Machu Picchu er vart darligst fotograferte sted pa hele turen! Noen bilder ble det dog.

Etter noen timer (alt for fa!) pa Machu Picchu, bar det tilbake til Cusco, der ryggsekkene vare stod og ventet pa oss. I dag har vi hatt en hel dag her, og det er virkelig en flott by, med mange gamle inka-murer fremdeles i byen. Og massevis av ruiner rundt omkring. De matte vi besoke. Da vi var ganske slitne i beina etter inka-sti-vandringen, bestemte vi oss for a ta turen rundt pa hesteryggen. Det var min forste gang pa hest! Hvorfor har jeg unngatt ridning i 30 ar? Det skyldes selvsagt hesteallergi. Men denne gangen gikk det helt fint, kanskje fordi jeg hadde tatt bade oyedraper, nesespray og antihistaminer pa forhand. Og ruinene var flotte!

Dagens aktiviteter avsluttet vi med en times full kroppsmassasje - det var akkurat det vi trengte!

I morgen flyr vi til Puerto Maldonado, hvorfra vi skal ta oss inn i jungelen. Der skal vi sove to netter, sa forvent ikke a hore noe mer fra oss for tidligst sondag kveld, nar vi er tilbake i Lima (vi ankommer hotellet i 21-tiden norsk tid).

Ingen kommentarer: