2008-07-08

Ceviche og Pisco Sour - check!

Etter over 24 timer pa reisefot siden vi forlot Waldemars Hage, var vi endelig framme pa forste destinasjon - Lima. Vi vekslet til darlig kurs og betalte overpris for en taxi, men for a vare arlig er det ikke sa mange kronene vi taper uansett.

Framme pa Hotel Stefano's fikk vi oss litt frokost og et par timers sovn, for vi satte oss pa en sight-seeing-buss og fikk en guidet tur rundt i Lima. Akkurat passe ambisjonsniva for oss i den tilstanden vi var i.

Lima har enorme mengder med gamle bygninger fra kolonitiden. Faktisk sa mange at UNESCO har fredet dem. Dessverre er de bygget av gjorme-murstein og bambus, og har ikke blitt vedlikeholdt i sarlig grad, saa 70% av bygningsmassen er ubrukelig. Riving er uaktuelt pga fredningen, men i senere ar har det visstnok blitt tatt noen grep for a begynne pa en restaurering. Resultatet er at i hvert fall et par av de store torgene med omkringliggende bygninger er ganske innbydende.

Vart svart skjermede inntrykk av Lima er derfor positivt. Vi bor i den rike forstaden Miraflores, hvor det er flust av flotte leiligheter, kjopesentre, kafeer og restauranter. Men sannheten om Lima er at noe sant som 80% av innbyggerne her er fattige og bor i skur utenfor sentrum. Forfalne bygninger, mye kriminalitet og en trafikk som ikke fungerer gjor ikke ting bedre. Som naiv turist bor du velge dine gater med omhu! Men i hvert fall var turguiden var veldig positiv med tanke pa utviklingen de siste arene med hoy okonomisk vekst og en bedring av bade bygninger, livsvilkar og trafikk (de anlegger for tiden metro).

Seinere pa kvelden motte vi gruppa som vi skal reise videre med, og jeg fikk spist og drukket det man ma spise og drikke i Lima - ceviche som er ra fisk marinert i lime og lok, og pisco sour som er en drink med lokalt brennevin og eggehvite.

Om en liten halvtime forlater vi hotellet for a fly videre til Puno, ved Titicata-sjoen.

Ingen kommentarer: